Mikal kom på free transfer fra et middelmådig bedriftslag, men det betyr ikke at gutten mangler talent på banen. Utenfor banen driver han med øl. Han har med andre ord havnet i rett klubb.

Hvilke klubber har du spilt for tidligere?
– I min ungdom(t.o.m. Junior) var jeg innom de fleste lag i min hjemby, Haugesund. Jeg var innom både Vard, Djerv1919 og Haugar. Det er nå noen år siden jeg flyttet til Kristiansand, og spilte sist aktiv fotball for Haugar i 5.div.

Hva er din favorittposisjon på banen?
– Min favorittposisjon må vel sies å være indreløper, men når jeg kom inn i gruppa på Tigerberget forsto jeg relativt raskt at jeg kunne glemme den posisjonen, med all den kvaliteten de nåværende indreløperne besitter. For å gi meg selv en mulighet for spilletid, spiller jeg gjerne back/ving også.

Dine styrker som fotballspiller?
– Min største styrke som fotballspiller må være utholdenhet og stå-på-vilje. Jeg gir aldri opp! Mener også selv at jeg er god på gjennombruddspassninger, og har et relativt godt skudd.

Hvilke ambisjoner har du for 2016, både personlig og for laget?
– Personlig har jeg ambisjoner om å etablere meg som en stabil stallspiller i første omgang, så tar jeg det bare derfra. For laget sin del må vel målet være å havne enda høyere på tabellen enn forrige sesongs kjempeplassering!

Hvem heier du på, og har du noen forbilder på fotballbanen?
– Med engelsk far, var det bare en klubb for meg. Det var ikke bare å «velge» seg en klubb, som de fleste gjør. Jeg ble født som supporter av den eneste store klubben som er grunnlagt i Nord-London. The Mighty Yids! Etter 28 år for min del, og lengre for andre, begynner det å ligne noe for oss som følger Tottenham. Vi får se hvor langt det holder denne sesongen. Spennende blir det hvertfall.
Jeg er ikke gammel nok til å huske de store heltene som lekte seg på 80 og begynnelsen av 90-tallet, Gazza, Lineker, Ardiles osv. Men noen spillere jeg så veldig opp til som liten, er definitivt Sheringham, Klinsmann og Ginola. Har også en drakt med Rebrov bakpå, han ble ikke helt den store.

Hvorfor valgte du Tigerberget?
– Når jeg først skulle tilbake til aktiv fotball var ikke valget om Tigerbeget vanskelig. Det skal sies at Steve Olsen har prøvd å fått meg med på Tigerberget-treninger ved flere anledninger i løpet av de siste tre årene. Hadde jeg visst hvilken flott gjeng det faktisk var her, hadde jeg nok ikke ventet så lenge! Gleder meg til fortsettelsen.

Hva kan du bidra med sosialt?
– Jeg ser på meg selv som en relativt god øl-drikker, så de fleste sosiale sammenkomster som inneholder øl, kommer jeg nok mest sannsynlig til å delta på. Som ansatt i Ringnes hender det også at jeg har litt ekstra øl på lager, som også kan komme godt med til forskjellige arrangementer (Morsom kar. Ringnes på noen av våre arranementer. Red anm).

Hvem er kulest i Tigerberget?
– Godt spørsmål. Som skikkelige Spurs-gutter stiller nok Rune, Raymond og Bjarne sterkt.

Funfact om Mikal: Fikk forleden sin offisielle debut for Tigerberget, og det første han gjorde var å nesten score på et sleivspark av et innlegg.