Pelé møter sin helt

Vi tok en prat med Maximo Espinoza, bedre kjent som Lalo, var et av stortalentene til Start på nittitallet. Dessverre for han var et gjennombrudd vanskelig i knallhard konkurranse mot blant andre Myggen, Tommy Svindal Larsen, Tom Berhus, Morten Pettersen og Per Egil Swift. Etter tiden i Start forsvant han ut i fotballmørket, hvor han blant annet representerte Donn og Vigør, men har nå sett lyset i FK Tigerberget. Og golf.

Maximo kommer fra Chile, hvor han i barndommen spilte for den lokale klubben Everton. Denne klubben har for øvrig tette bånd med sin engelske navnebror, som Maximo er lidenskapelig supporter av. Da han flyttet med familien til Norge, var det obligatorisk å spille for Bravo, men han endte som nevnt etterhvert opp i Start, hvor han ble stående med et innhopp i en treningskamp.

Fktigerberget.no kan avsløre hvorfor! Han er egentlig en golfspiller! I et intervju røper han at hans favorittposisjon er på fairwayen og greenen, og at han egentlig gikk til FK Tigerberget fordi det var så mange gode golfspillere å spille sammen med. Han jobber hardt for å få ned handicapet, og prøver derfor å henge så mye som mulig med sine helter, som Koveland, Gussi & co.

Han har også kvaliteter på fotballbanen, og briljerer med teknikk og overblikk når han er med på kamper (for tiden skadet – red anm). Språkkunnskapene hans trekker han fram som en av sine viktigste egenskaper som fotballspiller, nå som FK Tigerberget er blitt veldig multikulturelle. Maximo legger til at han kan bidra med masse sosialt – som tolk når klubben skal på tur til Alicante.

Inntrykket av Maximo er utelukkende positivt. Han smiler fra øre til øre, har alltid en skarp kommentar, og masse glimt i øyet. Livet smiler spesielt når han spiller fotball eller golf, når Barcelona eller Everton (sistnevnte en sjelden gang iblant) vinner kamper og når han har en pisco sour (søramerikansk coctail) i neven. Og så gjenstår det å se hvor langt han kan nå på golfbanen.